Bani din blog


Inainte de a te gandi sa castigi bani din blog, trebuie sa cunosti cateva notiuni foarte importante si in acelasi timp foarte simple despre finante, finantele tale, finantele personale. Exista doua tipuri de venit in aceasta lume: venitul activ si venitul pasiv. Venitul activ: este venitul generat in urma unei activitati ce trebuie depusa continuu, pentru a asigura obtinerea acestuia. Intreruperea activitatii implica pierderea venitului. Exemplu: ai un loc de munca pentru care primesti un salariu. Daca renunti la locul de munca pierzi si venitul (salariul).
Venitul pasiv: este venitul pe care-l obtii indiferent daca muncesti sau nu pentru el. Este un venit repetitiv si este generat indiferent de activitatea ta. Exemplu: Detii un apartament pe care-l inchiriezi. Luna de luna primesti chiria indiferent de ce faci tu in acea luna. Totul este sa ai chiriasi. Sau, detii un cont bancar, in care ai depus o suma de bani si primesti dobanda luna de luna. Dobanda o primesti, indiferent de ce faci tu in acea luna.
Diferenta dintre venitul activ si venitul pasiv
Venitul activ este asemanator lanturilor purtate de oameni - lanturile ii transforma pe oameni in sclavi. Acest tip de venit, te inrobeste si-ti distruge viata, personalitatea si vocatia. Daca te afli in aceasta zona este timpul sa faci pasul spre venitul pasiv. Gandeste-te doar, ai fost dat afara de la munca, ai pierdut venitul pe care-l castigai. Cu criza actuala, locurile de munca nu mai sunt nici ele asa de sigure. Sau, nu-ti place mediul de munca dar esti nevoit sa-l suporti, pentru ca daca nu, nu vei avea ce manca. Orice munca depusa pentru a genera venit activ, este precum bolovanul lui Sisif. Ai nevoie de venit activ pentru a-ti finanta la inceput sursele de venit pasiv. De exemplu, cum facut eu: m-am angajat, astfel am castigat bani si am putut sa-mi cumpar un domeniu, hosting, carti si asa mai departe.
Faptul ca am fost angajat, m-a ajutat sa-mi dau seama despre cum merg treburile intr-o firma. M-a facut sa-mi dau seama, cat de urat este sa fii angajat. Deci iti recomand sa te angajezi, tocmai pentru a afla aceste lucruri pe cont propriu. Angajeaza-te cat mai tanar, pentru a invata cat mai repede. Ai nevoie de aceasta experienta, pentru a intelege in totalitate acest mecanism putred al venitului activ.
Imagineaza-ti cum ar fi sa faci ceea ce-ti place si sa castigi bani chiar in acelasi timp? Cum ar fi sa iesi cu prietenii la un suc si chiar in acele ore, in care tu stai comod pe scaun sa castigi bani?
Cum ar fi sa iesi in parc, la pescuit, sa faci sport si in acele secunde tu sa stii ca indiferent ce ai face, castigi bani? Aceasta este puterea venitului pasiv! Dar pentru a ajunge la el, trebuie depusa munca si directionat venitul tau activ, in resursele ce genereaza venit pasiv. Blogul iti poate genera un venit pasiv cat si activ. Tu decizi cum vrei sa fie venitul acesta. In cazul meu, venitul este si activ si pasiv. Online-ul este unul dintre cele mai eficiente instrumente. Una este sa investesti 100.000 de euro intr-un apartament pentru a-l inchiria, alta este sa investesti 20$ pentru un domeniu/hosting. Bineinteles si in online se vehiculeaza sume mari. Dar ideea de baza este ca poti incepe de la zero! Cine nu are 10-20$ pentru a investi? Daca nu-i ai, te angajezi si sunt convins ca-i vei avea!
Ce Inseamna Sa Castigi Bani Online?
A castiga bani in online, a castiga bani pe net, este foarte asemnator cu a castiga bani in lumea reala (offline).
Diferentele de remarcat sunt urmatoarele: 1) este mai greu sa fii persuasiv, pentru ca nu ai contact direct cu persoana (astfel se comunica pe voce sau fata in fata, decat in scris).
2) actiunile tale sunt mai masurabile - poti sa afli cu precizie ridicata ce anume genereaza vanzari si venituri
3) costurile de marketare sunt reduse - atata timp cat ai know-how si nu trebuie sa platesti un specialist in marketing online
4) rezultatele pot fi vizibile imediat
5) ai acces instant la o piata nationala si internationala
6) ai nevoie de cunostiinte tehnice specifice - pe care le poti invata (nu trebuie sa fii programator, dar trebuie sa stii ce este: SEO,SEM, PPC, Open Source, CMS si alti termeni) 7) ai acces la resurse gratuite - platforme de blogging, hosting gratuit, rapoarte de analiza a traficului, articole de specialitate etc. Atentie: nu tot ce este gratuit, este suficient! Din contra, o sa vezi mai jos de ce.
8) ai acces instant la resurse premium (contra cost) - asta bineinteles, daca nu vrei sa te duci la posta, sa stai ore inregi la coada, pentru a-ti ridica un CD. Daca vrei acces instant, ca o persoana inteligenta ce esti, vei opta pentru instrumentele online!
Acestea sunt principalele trasaturi pe care trebuie sa le ai in vedere daca vrei sa castigi bani online...
Sunt Suficiente Resursele Gratuite De Informatie? De fapt, intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui este: "sunt lucrurile valoroase gratuite?" Precum bine stii, raspunsul este: "nu". Tot ce este bun si valoros costa, fie in viata materiala, fie in cea spirituala.
Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa vanezi resursele gratuite si sa crezi ca sunt suficiente.
Daca vrei sa-ti pui bete in roate, apuca-te sa citesti bloguri, ziare si site-uri. Vei invata intr-un an cat vei fi invatat in cateva luni, daca faceai un curs sau citeai o carte de specialitate.
Am reusit sa invat SEO (search engine optimization) pentru ca am citit o carte! Daca faceam ca restul, as fi invatat probabil intr-un an ce am invatat in doua-trei luni! Articolele gratuite iti sunt de folos doar dupa ce ai ajuns la un anumit nivel. Iti sunt de folos pentru a culege cateva informatii - dar nu te pierde in ele. Ce sens are sa inveti in 7 ani ce poti invata intr-un an sau in doi ani? Deci atentie mare, odata ce te-ai hotarat sa castigi bani online, investete in tine cu cap. Timpul tau pe acest pamant este limitat. Intr-o buna zi vei muri cu siguranta. Timpul este pretios, nu-ti irosi ani din viata pentru ca te zgarcesti sa investesti in educatia ta, intr-o unealata online, intr-un curs sau o carte! Informatia gratuita, nu este structurata astfel incat sa inveti. Un articol te invata ceva, dar pe urma nu stii unde sa te duci, ce sa inveti sau ce sa faci. Aceste Informatii te ajuta sa: - incepi corect drumul pentru a castiga bani online (nu sa pierzi doi ani ca mine bajbaind in intuneric)
- sa afli cum sa castigi bani din blog
- sa afli cum sa castigi bani de pe Internet
- sa afli ce este un venit pasiv/activ
- sa afli ce trebuie sa inveti pentru a castiga online
- sa ai un plan de actiune pentru a incepe
De exemplu, mi-a luat 2 ani de zile sa inteleg, ca si reclama platita la Google (adwords) produce bani si profituri! De ce sa faci aceeasi greseala? Fraza aceasta a exclus acum, sansa ta de a avea aceasta convingere gresita! Atat de simplu este.
Ce Este Un Blog?
Hai sa stabilim in primul rand ce este un blog. Probabil ai auzit ca se castiga bani pe Internet din site-uri sau bani din bloguri si vrei sa afli mai multe. Nu o sa-ti fac istoria blogului, pentru ca nu are sens. Un blog este un site. Un blog in general este un jurnal personal - asa a inceput totul.
Blogging-ul a evoluat pentru ca platformele de publicare a continutului pentru blog, au fost atat de usor de folosit, incat lumea nu si-a mai construit site-uri (adica nu au mai platit programatori sa le faca un site), ci au descarcat aceste platforme de blogging si au publicat articole cu ajutorul lor.
Gandeste-te! In loc sa platesti intre 1000$ -10000$ pentru un site, descarci gratuit si legal o platforma de blogging si ai deja un CMS (content management system - management de continut) de o suta de ori mai bun, alaturi de un design bunicel. Tot ce trebuie sa faci este sa scrii.
Deci, un blog, este un software - un program, ce te ajuta sa publici online articole, pe care sa le categorisesti, sa le etichetezi. Te ajuta sa comunici cu vizitatorii tai pe o tema si asa mai departe. Retine acest aspect! Este foarte important!
Exista mai multe platforme de blogging, dar cea mai populara, pe care si eu ti-o recomand, este: http://www.wordpress.org
Daca nu ai inca un domeniu si ai 0 lei, iti recomand sa incepi aici: http://www.blogspot.com - sistemul permite sa ai un blog de tipul: numele-tau.blogspot.com si foarte important, iti permite sa pui reclama. In orice caz, daca esti hotarat sa castigi bani din blog, este bine sa incepi cu domeniul tau web (www.domeniulmeu.ro). De Ce Sa Ai Domeniul Tau Web Pentru Un Blog?
Iata ca ajungem la ce ziceam mai sus despre resursele gratuite. Multi incepatori, poarta discutii aprinse pe forumuri: "de ce sa-mi iau hosting si domeniu web, cand pot sa am un blog gazduit gratuit? Sunt la inceput, acum invat...". Si muncesc, muncesc, muncesc si incep sa castige bani. Dintr-o data site-ul nu mai este un joc (un test), este o sursa de venit online!
Dar se intampla nenorocirea.. cei care gazduiesc blogul nu le convine ceva si sute si mii de ore dispar in neant in momentul in care vei citi mesajul: "Blog suspendat". Schimba e-mail-uri pe urma cu echipa celor de la suport si roaga-te sa-ti raspunda, sa-ti inapoieze blogul si munca... dar ce obligatie au ei fata de tine? Nici una! Platforma lor este gratuita si conditiile sunt clare: "Nu ne convine ceva? Adio!". Iata cum s-au dus pe apa Sambetei, mii de ore de munca si valoare adaugata (textele tale, vechimea site-lui, vizitatori etc). Deci daca incepi, incepe cu domeniul tau! Poti inregistra de la http://www.godaddy.com un domeniu .com cu 10$/an (daca cauti pe net gasesti si cupoane de reducere si-l iei cu 7$). Sau poti cumpara un domeniu web .ro care este mai scump - cam 150 lei pe viata (momentan). 10$/an sau 150 lei iti pot salva mii de dolari! Iti va mai trebui si hosting (gazduire web). Recomandarea mea este bluehost.com (vom discuta cu alta ocazie despre gazduirea web).. 11 Cum Sa Castigi Bani Din Blog
Ai domeniul tau acum, ai gazduire, ti-ai instalat blogul. Iata ce trebuie sa stii acum pentru a castiga bani din blog. Trebuie sa-ti cunosti obiectivul blogului. Daca ai un blog personal unde scrii pentru tine, pentru prietenii tai, pentru un numar minuscul de oameni pe care-i lasi cu "gura cascata", nu este suficient sa faci bani.
Filosofia personala nefondata (adica, �parerea mea�) si cu tente de roman iti va aduce, poate, doar relatii si eventuale aplauze/huiduieli din partea unor persoane care iti impartasesc sau nu ideile. Bineinteles exista exceptii, exceptia care verifica regula. In inceputurile blogului asa au stat lucrurile. Scriam orice ne trece prin cap si aveam succes si castigam bani. In momentul de fata situatia s-a schimbat. Iata din punctul meu de vedere cele mai eficiente metode de a face bani dintr-un blog, de a monetiza un blog (cum se spune) - ordinea nu este preferentiala. 1. Vanzare de spatiu publicitar
In primul rand, trebuie sa fii constient ca vanzarea de spatiu publicitar pe blog, trebuie facuta astfel incat sa aiba relevanta pentru vizitator si sa fie in concordanta cu obiectivul blogului. Vanzarea de publicitate se poate face direct sau prin intermediari. Cele mai eficiente retele de intermediere: a) Google Adsense - este reteaua Google de servire de reclame pay per click. Plata se face pe click, adica pentru fiecare click primit pe reclama iti intra bani in cont. Voi acoperi secretele adsense cu prima ocazie.
b) Adbrite - program pay per click (functioneaza ca si Google Adsense). Platesc la 2 luni prin cec suma minima 25$.
c) Kontera - introduce automat linkuri pe cuvinte cheie, (asteapta-te la castiguri pe o perioada lunga)
d) Value Click Media - Sistem CPM - plata pe mia de afisari. Sistemul CPM este cel mai folosit sistem la noi (bannerele acelea de le vezi pe toate siteurile mari). Acest lucru inseamna ca la 1000 de afisari esti platit o suma . 12 (este foarte mare si se intra foarte greu ca publisher). Pentru a castiga din CPM trebuie sa ai mii de vizitatori pe zi.Pentru un castig cat de cat acceptabil recomand 3000-5000 de vizitatori unici / zi. . 13 Daca stii copywriting si stii sa executi o pagina de aterizare (pagina care vinde produsul, pagina unde poposeste potentialul client) atunci poti sa scrii o carte si s-o vinzi. Este un domeniu fascinant pe care-l vom explora in detaliu. 4. Donatii
Tot in functie de obiectivul blogului poti sa ceri donatii. Daca pui pasiune si ai un numar fidel de cititori care apreciaza ceea ce faci, fii sigur ca vei primi donatii (poate nu in Romania totusi�). 5. Consultanta
Daca ai un blog prin care urmaresti sa-ti dezvolti un brand personal atunci vei castiga din consultanta. Nu-l bombarda in schimb cu reclama. Iata celelalte retele. Atentie: cele mai eficiente si mai recomandate au fost discutate mai sus, te poti uita si pe aceste retele pentru a invata mai multe.
Retele CPM
- 121Media - 24/7 RealMedia - Accelerator-Media - Ad Solutions Network - Ad World Network - AdAgency1 - AdBonus - AdDynamix / Pennyweb Networks - AdOrigin - AdPepper - AdSmart - Adtegrity - AdZuba - Ampira Media - Bannerconnect - BannerSpace - BlueLithium - BURST! Media - Casale Media . 14 - Claxon Media - Click Agents - CPX Interactive - EuroClick - Experclick - Federated Media - Gold Group - Gorilla Nation Media - Hurricane Digital Media - Impression|Up - InterClick - Interevco (Interactive Revenue Company Ltd.) - Joetec - Mamma Media / FocusIn - MaxOnline - Oridian - Premium Network - Quake Marketing - Quin Street - RealCastMedia - RealTechNetwork - Revenue.net - Right Media - Rydium - The Robert Sherman Company - TMP - Tribal Fusion - Valuead.com - Yes Advertising - HyperBidder CPA/CPL - Advertising.com - Amazon.com - Axill - Azoogle Ads - ClickBank - ClickBooth - ClickXChange - Commission Junction / BeFree - CoverClicks - DarkBlue - DrivePM . 15 - emarketmakers - Linkshare - Maxbounty - Meta Reward - ProfitCenter - Revenue.Net - ShareASale - Strategic Affiliates - WebSponsors CPC - Google AdSense - Yahoo! Publisher Network - AdForce - AdHearUs - AdKnowledge - AdSonar - Affiliate Sensor - All Clicks - AllFeeds - BannerBoxes - BClick - BidClix - Bidvertiser - CBprosense - Clicksor - ExpoActive - IndustryBrains - Mirago - Miva - Nixxie - One Monkey - Oxado - TargetPoint - Textads Dot Biz - TextWise - Text Link Ads - Vibrant Media - WebAdvertising.ca - AdBright Shopping/Comparison Networks. 16 - TTZ Media - PriceGrabber - Chitika - Shopping.com - CNet Shopper �Non-Standard� Ad Networks (PopUps, Expandables, Pay Per Post, etc.) - 7AdPower - Opt-Media - PayPopUp - PointRoll - PopUpTraffic - Tremor Network - WhenU - PayPerPost - ReviewMe - CreamAid Specific Demographic Ad Networks - Absolute Agency - AVN Ads (*****: ADULT NETWORK*****) - BlogAds - CrispAds Blog Advertising Network - HerAgency - HispanoClick - Pheedo - Qumana Adgenta Blog Ads - WayPointCash (***** ADULT NETWORK*****) NON-US Retele CPM - ClickHype - DMO Global NON-US CPC - Response Republic - PeakClick NON CPA/CPL - TradeDoubler . 17 - Commission Monster - Affiliate Future - AdLink Plan De Actiune Pentru A Castiga Bani Din Blog 1. Stabileste obiectivul blogului: despre ce vei scrie? care este targetul tau? care este publicul tinta? ce nevoi satisfaci? ce valoarea aduci? ce tip de surse de venit doresti sa ai din blog (reclama, vanzare directa, consultanta etc) ? cat de mare este piata? cat de multi competitori sunt? in ce limba va fi scris? 2. Cumpara un domeniu .com sau .ro
3. Cumpara hosting (gazduire web)
4. Instaleaza-ti blogul
5. Incepe sa scrii despre subiectul respectiv
6. Promoveaza blogul prin tehnici de marketing online: SEO, PPC, SMM, SEM, copywriting
7. Implementeaza metoda de monetizare pe care ai stabilit-o la punctul 1
8. Incepe sa incasezi bani :-)
Dictionar De Termeni
- SEO - seach engine optimization
- SEM - search engine marketing
- SMM - social media marketing
- PPC - pay per click
- Copywriting - arta de a produce vanzari prin ceea ce scrii
- CPA - cost pe actiune
- CPM - cost per mia de afisari
- CMS - content management system
- Open Source - cod sursa a limbajului de programare, facut public (de obicei si gratuit)

2 thoughts on “Bani din blog

  1. Are you looking to earn money from your visitors by running popunder advertisments?
    If so, have you considered using Clicksor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Did you know that you can earn cash by locking special pages of your blog or site?
    All you need to do is to open an account on Mgcash and add their Content Locking widget.

    RăspundețiȘtergere